HOME

Piece of Nature

Piece of Nature is een concept gedachte en interieur ontwerp voor een winkel die 'natuur' verkoopt . Achterliggend onderzoek toont aan dat hier in de stedelijke omgeving een grote behoefte naar is. Mensen zijn steeds meer zoekende naar natuurlijke producten met een eerlijke basis. In de laatste jaren is een eerlijke teelt van snijbloemen en kamerplanten niet meer zo vanzelf sprekend. Het gros van de bloemen en planten die we in bloemenwinkels vinden is genetisch gemanipuleerd, bijna chemische processen vormen de basis van de bloementeelt.

Piece of Nature gaat daarom terug naar de 'echte' natuur en verkoopt enkel ecologisch geteelde bloemen en planten. Daarnaast verkoopt Piece of Nature diverse artikelen zoals potten en vazen die met natuurlijke grondstoffen geproduceerd zijn. Piece of Nature werkt veel met Nederlandse ontwerpers om hoogwaardige en originele producten te verkopen en zich daarmee te onderscheiden van de markt. Als speciaal product zijn er taarten met eetbare bloemen te koop, dit is een oer oud product maar wordt door Piece of Nature nieuw leven in geblazen.

Bij het ontwerp van de winkel heb ik mij laten inspireren door tuinbouwkassen en de bijbehorende groeilampen. De lamp/kas meubels vormen een subtiele verwijzing naar de manier waarop het gros van de bloemen en planten op de markt geproduceerd wordt. De inrichting van Piece of Nature winkels heeft een natuurlijke uitstraling met een knipoog naar een laboratorium sfeer. Op de muren wordt gewerkt met een foto print die met de seizoenen of gelegenheden (pasen, kerst) anders ingevuld kan worden.

01.jpg