HOME

Fabrica della creativa

Ontwerp voor een kantoor in een voormalig schooltje. De basis van het ontwerp is een wand van panelen die de achtergrond in de ruimte vormen. Achter deze panelen bevinden zich de basis functies van een kantoor zoals het toilet een keuken en een kopieermachine. Voor deze wand aan de voorgevel van het gebouw zijn twee grote werkeilanden van verschillende tafels verbonden door een lage kast. Waar vier ondernemers een werkplek kunnen huren. In de houten nok van het gebouw zijn twee glazen blokjes opgehangen waarin vergaderruimtes zijn. De trap en overloop daar naar toe vormen een opvallend geheel in de ruimte.

Het bijgebouw dient als tentoonstellingsruimte en bibliotheek. De ruimte wordt vormgegeven door panelen die dominant in de ruimte staan. Hieraan kunnen werken opgehangen worden. Aan de achterwand hangt een lang bibliotheekmeubel waar objecten op gezet kunnen worden. Het gebouw was vroeger aan een zijde open hier is nu een glazen wand geplaatst met twee blokjes die hier doorheen steken. Het eerste blokje dient als inkom halletje en in het tweede bevinden zich zitelementen zodat men hier rustig een boek kan gaan lezen.

Het totaal krijgt een sobere basic uitstraling met rustige materialen en een stoer tintje van de stalen trap. De panelen zijn van geperst karton, vilt en wit gelakt hout. De vloer is ruw beton doorlopend naar buiten en de wanden worden wit gekrijt.

01.jpg